KÖÖGITARKUSI

I korruse vitriinides on valik kokaraamatuid, mis kirjeldavad eesti toidu maitseid, eestlaste lemmiksööke ja toidukultuuri läbi kahe sajandi. Vanimad retseptid pärinevad mõisavirtina märkmikust eelmise sajandi algusest ja esimese Eesti Vabariigi aegsetest ajakirjasabadest. Pärandihuvilised võivad kiigata romantiliselt rannateelt setode või kihnlaste kööki. Nostalgilisi hetki pakuvad kahe põlvkonna laste kokaraamatud. Huvipakkuvat võivad leida nii koduveini valmistajad, praktilised perenaised, jahi- ja poissmehed kui ka taimetoitlased. Esindatud on parimate retseptide kuldvara ja eesti köögi „grand old lady“ Salme Masso elutöö.
„Mis on Eesti toit?“-see jääb igaühele endale mõtiskleda.

Retseptikogumikud pärinevad Keila Kultuurikeskuse töötajate kodudest ja Harju Maakonnaraamatukogust.
Väljapaneku koostas Piret Tiismaa
EN RU
Skip to content