NÄITUSED

Hellekai Põldra on hariduselt ja elukutselt sisearhitekt.  
Lõpetas Eesti Riikliku Kunstiinstituudi (praegune EKA) ruumikujunduse erialal ja töötas sisearhitektina Tallinna Kunstifondi kombinaadis ARS (20 aastat). Hiljem töötas vabakutselise kujundajana, kunstnikuna ja kunstiõpetajana. Ta on juhendanud mitmeid maalimiskursusi.
Hellekai Põldra on Eesti Sisearhitektide Liidu liige alates 1993. aastast.
Praegu on pühendunud maalimisele. Talle meeldib maalida looduses, eriti mere ääres, kus valgus ja värvid on pidevas imelises muutumises.
Töötab nii akvarelli, õlimaali kui ka akrüüli ja pastelli tehnikates. Suureks inspiratsiooniallikaks on Käsmu lahe rannad – see eriline „koha vaim“, mis ühendab põhjamaiselt karge looduse, kohalikud legendid ja ajaloo. Käsmu akvarellidest toimus näitus Põhja-Saksamaal, Aurichis (1993. a.) – „Eesti meri ja taevas“.
Akvarellinäitus on olnud ka Kielis, Saksamaal. Kunstniku rõõmuks õnnestus tal külaskäigul Põhja-Saksamaale maalida sealset loodust.
Tema maalinäitusi on olnud Käsmu meremuuseumis, Palmses, Keilas ja Sauel. Praegune väljapanek -merelised meeleolud- on autoril kolmas kord Keilas oma töid esitleda.


RUUMIDE KASUTUS

Kontakt:
Piret Tiismaa
e-post: piret.tiismaa@keila.ee

Skip to content